WIE IS DIE COACH?

Eline Kwantes: leven in het schemergebied van dualiteit

Sinds 2018 ben ik actief op het vlak van coaching. Ik heb een coachingsopleiding van ICM gevolgd (NOBCO geaccrediteerde versie) en ben getraind als (ICR geregisteerd) Schildencoach van de Innerlijke Familie. Sinds 2011 ben ik actief als ondernemer.


De beste balans ligt voor mij in een afwisselende invulling van mijn dagen. Ik ben een veelzijdig persoon. Voor mij is de keus niet alleen A of alleen Z, nee. Ik word blij van alle letters van het alfabet. Ik ben gefascineerd door dualiteit en zoek daarin dan juist precies een andere weg. Ik houd van alle tinten van de schemering in de lente...

Mijn brein is mijn grootste schat. Om deze optimaal in vorm te houden, realiseer ik de beste uitkomsten met de combinatie van denkwerk (denken aan) en activiteiten die mij juist vrij maken van denken (denken uit). In deze balans ervaar ik zelf ultieme vrijheid! Hier hebben we meteen de inspiratiebron voor "Denkvrij" en de focus op "balans" te pakken.

In de rol als coach is mijn doel om jou een prettig, behapbaar leven te laten leiden dat goed voelt. Dat je tegen andere gewoon kunt zeggen, vanuit je hart: "ja, het gaat goed". Zonder maskers of trucjes. Zo goed mogelijk dansend met gedachten en omstandigheden. Gewoon jij mag je zijn.

Nieuwsgierig naar meer over mij?

Bezoek mijn professionele profiel (achtergrond in digitale media, technologie en educatie), bekijk mijn overige werk activiteiten hier of kijk op mijn persoonlijke Instagram profiel

 
 

IK BEN JOUW GEREEDSCHAP

Je komt bij Denkvrij om met mij te leren, niet van mij.

Mijn persoonlijke verhalen vind ik niet relevant binnen een coachingstraject. Als ik je wilde sturen, werd ik wel "mentor" of "influencer". Jij hebt de wetenschap over wat jou werkelijk drijft of tegen houdt. Ik ben daarin, met mijn technieken en oefeningen, slechts jouw gereedschap. Zo proberen we samen tot dieper inzicht te komen en constructief te bouwen aan jouw doel. Kom je samen klussen? Ik kijk er nu al naar uit.

Analytisch-creatieve aanpak

Als coach speel ik continu met diverse invalshoeken. Zo ben ik creatief en sprankelend. Zowel in gesprekken als met creatieve werkvormen en uitdagende vragen. Mijn ondernemersgeest ziet altijd mogelijkheden. Tegelijk kan ik ook kritisch zijn. Ik houd je een spiegel voor, prik door je 'harnas' heen en zet mijn analytische brein in om je te helpen het abstracte, concreet te maken en veranderingen in gang te zetten.

 
ssc logo png.png

Eline is geregistreerd "Schilden Systeemcoach met de Innerlijke Familie®".

Grondlegger & psycholoog Arienne Klijn vertelt: De indeling van eigenschappen in vrouwelijk en mannelijk is al zo oud als de mensheid. Zowel in de leer bij wijze mensen uit diverse spirituele tradities als in mijn studies psychologie en psychotherapie, leerde ik hoe jong wij al meekrijgen welke eigenschappen bij meisjes en jongetjes “horen”. En welk gedrag als typisch mannelijk of vrouwelijk gezien wordt. Dit maakt dat iedereen de archetypen van de Schilden van je Innerlijke Familie meteen herkent. 


Archetypen, geen stereotypen: als jij een vrouwelijk lichaam hebt, is het aan jou of je vooral eigenschappen wilt laten zien die bij de innerlijke vrouw horen. Het is jouw keuze of je ook ruimte en aandacht geeft aan eigenschappen van het innerlijke meisje, jongetje of de innerlijke man. Jouw archetypische kwaliteiten kun je gebruiken om te creëren waar je gelukkig van wordt, wat voor jou waardevol is. Ook leer je soepel schakelen tussen je verschillende stijlen, wat handig is in tijden van verandering. Dat noemen wij Dansen met je Schilden, en dat is wat je bij de Innerlijke Familie leert. Zo wen je aan de idee dat je al die eigenschappen tot je beschikking hebt. En dat je vrij bent om in jouw leven kwaliteiten te ontwikkelen die jij wilt – oftewel de Regisseur van je Innerlijke Familie te worden.

Eline is opgenomen in het Schildenregister en heeft de volledige opleiding Schilden van de Innerlijke Familie succesvol afgerond.

 
ICR accreditatie register coach informatie Denkvrij

Eline Kwantes is aangesloten bij het ICR voor kwaliteitsregistratie: