top of page

WIE IS DIE COACH?

Eline Kwantes: leven in het schemergebied van dualiteit

Sinds 2018 ben ik actief op het vlak van coaching. Ik heb een coachingsopleiding van ICM gevolgd (NOBCO geaccrediteerde versie) en ben getraind als (ICR geregisteerd) Schilden Systeemcoach van de Innerlijke Familie. Sinds 2011 ben ik actief als ondernemer.

 

De beste balans ligt voor mij in een afwisselende invulling van mijn dagen. Ik ben een veelzijdig persoon. Voor mij is de keus niet alleen A of alleen Z, nee. Ik word blij van alle letters van het alfabet. Ik ben gefascineerd door uitersten en zoek daartussen dan juist precies een andere weg. Ik houd van alle tinten van de schemering...

Mijn brein en creativiteit zijn mijn grootste schatten. Om deze optimaal in vorm te houden, realiseer ik de beste uitkomsten met de combinatie van denkwerk (denken aan) en activiteiten die mij juist vrij maken van denken (denken uit). In deze balans ervaar ik zelf ultieme vrijheid! Hier hebben we meteen de inspiratiebron voor "Denkvrij" en de focus op "balans" te pakken.

In de rol als coach is mijn doel om jou een prettig, behapbaar leven te laten leiden dat goed voelt. Dat je tegen anderen écht kunt zeggen: "ja, het gaat goed". Zonder maskers of trucjes. Zo goed mogelijk dansend met gedachten en omstandigheden. Gewoon jij mag je zijn. Ik doe niet aan dingen als "je beste zelf worden", maar zet in op verandering op de langere termijn. Ik help je in versteviging van je eigenwaarde, mentale gezondheid en balans.

Nieuwsgierig? Meer over mij:

Bezoek mijn professionele LinkedIn profiel. Mijn 'eerst carrière' speelde zich af in het bedrijfsleven: strategie, concept & communicatie op het vlak van digitale media, technologie en (toekomst)educatie. Ondernemer ben ik sinds 2011, sinds 2019 gericht op coaching. En iets persoonlijker inkijkje krijg je op mijn Instagram profiel

IK BEN JOUW GEREEDSCHAP

Je komt bij Denkvrij om met mij te leren, niet van mij.

Mijn persoonlijke verhalen vind ik niet relevant binnen een coachingstraject. Als ik je wilde sturen, werd ik wel "mentor" of "influencer". Jij hebt de wetenschap over wat jou werkelijk drijft of tegen houdt. Ik ben daarin, met mijn technieken en oefeningen, slechts jouw gereedschap. Vanuit theoretische kennis (en met op psychologie gebaseerde methoden) proberen we samen tot dieper inzicht te komen, bewustzijn te creëren en constructief te bouwen richting jouw doel. Kom je samen klussen? Ik kijk er nu al naar uit.

Analytisch-creatieve aanpak

Als coach speel ik continu met diverse invalshoeken. Zo ben ik creatief, zowel in gesprekken als met creatieve werkvormen en uitdagende vragen. Mijn flexibele (ondernemers)geest kijkt volop naar mogelijkheden. Tegelijk kan ik ook kritisch zijn. Ik houd je als coach continu een spiegel voor, prik door je 'harnas' heen en zet mijn analytische brein in om je te helpen het abstracte, concreet te maken en veranderingen in gang te zetten.

Eline Kwantes balans coach Kop van Noord-holland bij Schagen Medemblik Wieringerwerf
ssc logo png.png

Eline is geregistreerd "Schilden Systeemcoach met de Innerlijke Familie®".

Grondlegger & psycholoog Arienne Klijn vertelt: De indeling van eigenschappen in vrouwelijk en mannelijk is al zo oud als de mensheid. Zowel in de leer bij wijze mensen uit diverse spirituele tradities als in mijn studies psychologie en psychotherapie, leerde ik hoe jong wij al meekrijgen welke eigenschappen bij meisjes en jongetjes “horen”. En welk gedrag als typisch mannelijk of vrouwelijk gezien wordt. Dit maakt dat iedereen de archetypen van de Schilden van je Innerlijke Familie meteen herkent. 


Archetypen, geen stereotypen: als jij een vrouwelijk lichaam hebt, is het aan jou of je vooral eigenschappen wilt laten zien die bij de innerlijke vrouw horen. Het is jouw keuze of je ook ruimte en aandacht geeft aan eigenschappen van het innerlijke meisje, jongetje of de innerlijke man. Jouw archetypische kwaliteiten kun je gebruiken om te creëren waar je gelukkig van wordt, wat voor jou waardevol is. Ook leer je soepel schakelen tussen je verschillende stijlen, wat handig is in tijden van verandering. Dat noemen wij Dansen met je Schilden, en dat is wat je bij de Innerlijke Familie leert. Zo wen je aan de idee dat je al die eigenschappen tot je beschikking hebt. En dat je vrij bent om in jouw leven kwaliteiten te ontwikkelen die jij wilt – oftewel de Regisseur van je Innerlijke Familie te worden.

Eline is opgenomen in het Schildenregister en heeft de volledige opleiding Schilden van de Innerlijke Familie succesvol afgerond.

Acceptance & Commitment Therapy - ACT

Eline heeft de basisopleiding Acceptance & Commitment Therapy (ACT) gevolgd. Deze vorm van therapie is geschikt voor mensen die de moeilijke zaken, die je in het leven overkomen, willen leren accepteren en loslaten. Dan kun je je toewijden aan wat voor jou belangrijk is en wat lichter te leven.

ACT-acceptatie-loslaten-toewijden.png

OPLEIDINGEN & CERTIFICATEN

Eline neemt haar rol als coach serieus. Na haar basisopleiding is zij direct doorgegaan voor een specialisatie. Als coach wordt je geacht je continu te blijven ontwikkelen. Eline doet dat middels zelfstudie, opleidingen en cursussen. Zij is ingeschreven bij het ICR, die verplicht stelt een bepaald aantal punten te behalen in een bepaalde periode. Meer weten hierover? Prima! Neem dan even contact op.

BASIS VOORGAANDE ERVARING - Msc HBO & POST HBO

Marketing & Branding, CRM, Media & Educatie

Focus op: strategie, conceptontwikkeling, branding, ondernemerschap, toekomstdenken, uitvindingen, educatie & creativiteit 
Periode: 2002-2019

BASIS COACHINGSOPLEIDING ICM

EQA Practitioner niveau, EMCC & NOBCO geaccrediteerde variant

Als grootste opleider van coachend Nederland is deze opleiding als één van de eerste op EQA Practitioner niveau geaccrediteerd volgens de meest recente NOBCO & EMCC richtlijnen. Voordeel? De coach ontwikkelt zich op de hoogste kwaliteit, mede doordat hij/zij meer praktijkervaring opdoet tijdens het leertraject.
Periode: 2018-2019

INNERLIJKE FAMILIE SPECIALISATIEOPLEIDING

Geregistreerd Schilden Systeemcoach, alle (voormalige) levels doorlopen

De methode Schilden van je Innerlijke Familie biedt een vernieuwende werkwijze gebaseerd op de levenswijsheid van de natuurvolkeren; systemische psychotherapie; archetypen; lichaamsgerichte, cognitieve en andere stromingen in de psychologie. 
Deze onderliggende kennis wordt met de metafoor van de Innerlijke Familie vertaald naar een praktische aanpak.
Periode: 2019-2021

TRAINING KAARTSPEL INNERLIJKE FAMILIE

Innerlijke Familie Opleidingen & Trainingen

Mei 2019

TRAINING TOETSSTENEN VAN DE INNERLIJKE VROUW

Innerlijke Familie Opleidingen & Trainingen

Februari 2022

BIJSCHOLING PRIMAIRE SCHILDEN ANALYSE

Innerlijke Familie Opleidingen & Trainingen

Mei 2022

TRAINING LAAT FAMILIEPATRONEN LOS - voor coaches

Psychologie Academy - contextueel therapeut Gerrie Reijersen van Buuren

December 2022

Maak je keuzes op basis van wat jij verlangt of op basis van wat thuis ‘normaal’ was? Je familiepatronen, die soms al generaties oud zijn, kunnen je belemmeren om werkelijk je eigen pad te bewandelen. Dit is een training met contextueel therapeut Gerrie Reijersen van Buuren die gaat over familiepatronen, hoe deze een rol spelen en hoe deze te doorbreken.

SPECIALISATIE STUDIE ACT - Acceptance & Commitment Therapy

Drs. Gijs Jansen - ACT Guide

Januari - April 2023

Kort gezegd leert ACT je om handiger om te gaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken. De ACT methodiek stelt dat pijnlijke ervaringen, gedachten en gevoelens bij het leven horen, en dat je dus niet hoeft te proberen om altijd maar gelukkig te zijn. Je mag die pijn ervaren omdat deze er nou eenmaal is.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een therapievorm die voortbouwt op de klassieke gedragstherapie van B.F. Skinner. De ACT methodiek is eigenlijk een soort verzameling van evidence based technieken, gesteund door gedegen onderzoek en een hele heldere, empirische theorie: Relational Frame Theory (RFT).

ZELFSTUDIE POLYVAGAAL THEORIE IN THERAPIE

Grondleggers Stephen W. Porges & Deb Dana

Mei 2022-heden
De Polyvagaal theorie richt zich met name op het autonome zenuwstelsel, waarmee wij mensen in staat zijn emoties uit te drukken, te communiceren, de eigen fysieke en gedragstoestand kunnen beïnvloeden en veilige en ondersteunende relaties kunnen opbouwen. "De taak van dit zenuwstelsel is om ervoor te zorgen dat we overleven op momenten van gevaar en opbloeien in tijden van veiligheid. Als we het vermogen tot activering, remming en flexibiliteit van reageren niet hebben, maakt dat ons leven zwaar." Deb Dana

BIJSCHOLING `PROCESSEN VAN DE INNERLIJKE VROUW'

Innerlijke Familie Opleidingen & Trainingen

Maart - Juni 2023

Zie blogpost over Processen van de Vrouw.

bottom of page