top of page

Jouw coachtraject

Meer duidelijkheid over de mogelijkheden en wat je te wachten staat in de coaching. 

balanspadcoachtraject.png

Balanstraject op jouw maat

Het basisuitgangspunt is dat jij een traject op maat krijgt, waarin je kunt ervaren wat de verschillende methoden en mogelijkheden van Denkvrij Coaching jou kunnen bieden. Zo ontstaan als vanzelf coachsessies (en passende oefeningen waarmee jij verder kunt) die bij jou en jouw vraagstuk passen! Dit biedt de coach én jouzelf ruimte, om samen te ontdekken welke werkwijzen bij jou aansluiten en effect hebben.  

Grofweg ziet een traject er zo uit:

1. VRIJBLIJVENDE INTAKE

2. SESSIES

3. AFRONDING

Gemiddeld 8-12 sessies van 1,5 tot 2 uur.

Focus: hoe (her)vind jij je balans? Hoe creëren we
beweging vanuit de situatie waar je nu staat en
gaan we een stevig(er) fundament bouwen?

Wil je liever een specifiek traject kiezen?

Dat kan ook. Lees hieronder verder!

Acceptatie & toewijding met ACT

Komen er herhaaldelijk of langdurig zaken op je pad die een nieuwe manier van in-het-leven-staan van je vragen? Wil je een leven waarin je beweegt vanuit wat voor jou werkelijk belangrijk is? Wil je luchtiger leven en gemakkelijker aanvaarden wat op je pad tegen komt, zonder dat je verzandt in piekeren, angst of deprimerende gevoelens? Dan is Acceptance & Commitment Therapy (ACT) misschien iets voor jou. Dit wetenschappelijk onderbouwde traject, wat wel volgens een wat vaster stramien werkt, biedt je gereedschap wat je ook op de lange termijn kunt blijven inzetten voor jezelf.

Gemiddeld 8-10 sessies van 1 uur.

Focus: luchtiger omgaan met jouw ongemakken, op een behapbare manier omgaan met tegenslagen en leven vanuit je waarden.

innerlijkefamilieelinekwantescoachschilden.png

Innerlijke Familie pad

Ontdek jouw Innerlijke Familie en de rijkheid die dit mentale model je kan bieden! Met de Schilden van de Innerlijke Familie leer jij jezelf beter kennen en kom je eindelijk af van het gevoel 'geleefd te worden', want je neemt voortaan zelf de regie. Met dit model kan dat naar (de) buiten(wereld) en naar binnen. Zo voel je dat je meer grip krijgt op je leven en ontdek je bovendien van vanalles over wat jou gevormd heeft tot wie je bent. Wat bij jou speelt komt met deze methode gemakkelijk (en speels) aan de oppervlakte. Hoe kun je volop vanuit je krachten handelen en wat zijn je kwetsbaarheden? 

Kennismaken met je familie: 2-4 sessies

Traject met je familie: 8-12 sessies

Verdiepen of los vraagstuk: 1-2 sessies

Focus: wie bén jij en welke kanten ken jij vanuit verschillende innerlijke perspectieven? Hoe herpak je de regie en beweeg je door lastige situaties en/of tijden?

Bewegen met de
Innerlijke vrouw

In vraagstukken rondom balans en ook op het pad van het-leven-een-beetje-kunnen-leven speelt de innerlijke vrouw (een Schild van de Innerlijke Familie, zie hierboven) een bijzonder grote rol. Haar processen zijn ondersteunend aan onze levensloop en soms gebeurt het gewoon dat je ergens vastloopt of bepaalde processen lastig vindt om aan te gaan. Dat kan bijvoorbeeld zijn rondom een proces van rouw en verlies, maar als je juist heel veel aan het creëren bent en de weg een beetje kwijt raakt, of als je zicht wil krijgen op hoe je beter voor jezelf kan zorgen, noem het maar op. Zit jij ergens vast? Samen kunnen we zowel fysiek als mentaal de beweging aangaan in de processen van de vrouw, voor verdieping van jouw proces en versteviging van je fundament.

Gemiddeld 2-6 sessies

Focus: meer inzicht in kwaliteiten en valkuilen van jouw innerlijke vrouw, je levensproces(sen) van dit moment doorleven en beweging creëren voor meer lucht.

innerlijkevrouwprocessenschilden-coachelinekwantes-werkmodel.png
4EC0D644-7012-460D-9F4A-7698732A4EC7.heic

Creatieve ontdekkingstocht voor zelfvertrouwen

Wil jij jezelf beter leren kennen? Steviger in je schoenen staan? En vind je het in dat proces ook nog eens leuk om creatief aan de slag te gaan, maar wel op een laagdrempelige manier? Je hoeft hiervoor écht geen kunstenaar te zijn, iedereen kan dit pad kiezen! Meestal ontdek je namelijk al snel dat kleuren en beelden meer vertellen dan 1000 woorden. En soms is dat precies wat nodig is om jezelf te verstevigen, zeker als het om gevoelskwesties en eigenwaarde gaat. In dit traject kunnen we samen experimenteren, ontdekken, trots zijn en soms balen van iets dat níét lukt. Dat mag allemaal. Samen kijken we altijd weer wat het gemaakte brengt en hoe we verder gaan. Er is een creatieve denkvrije werkruimte, je kunt experimenteren met allerlei materialen, en als je wil kun je daar ook (privé of samen) terecht, buiten de sessies. 

Gemiddeld 3-6 sessies

Focus: al makende je inzicht in jezelf vergroten en eigenwaarde verstevigen.

Ontdekkingspad van rust

Wil jij de sluier oplichten over hoe jij omgaat met stress en hoe je meer rust in je leven kunt gaan verweven? Er is zo veel meer mogelijk dan je denkt! Wist je namelijk dat ontspanning ook kan ontstaan doordat je actief dingen gaat doen? Dus er kan echt nog veel meer op je lijstje komen dan bankhangen, serie kijken, een saunabezoek ofop een terrasje zitten. Laat je inspireren.

Samen kunnen we ontdekken aan de hand van het RUST-spel en met allerlei oefeningen (mét en zonder denken) die jou een stapje dichterbij een ontspannen leven brengen. Deze benaderingswijze is geïnspireerd op de Polyvagaaltheorie van Steven Porges.

Gemiddeld 2-6 sessies van 1,5 uur.

Losse sessie met RUST-spel is ook mogelijk!

Focus: jouw mogelijkheden & manieren van tot-rust-komen ontdekken en ontspanning & herstel een constante aanwezigheid in je leven maken.

rust-screenshotje-polyvagaal-ontspanning.png

Ben je er uit wat bij jou past?

Of wil je eerst gewoon eens komen kennismaken? Samen kunnen we ook bekijken welke werkwijzen en methoden het best passen bij je vraagstuk, dat is geen probleem! Je hebt nu alvast wel een idee van een aantal mogelijkheden. 

We heten je graag welkom:

Vaste coachruimte

De strook 41

1767BX Kolhorn

Maar ook op andere locaties in (Kop van) Noord-Holland mogelijk in overleg. Van Den Helder t/m Zaanstad.

Bel of app voor een afspraak

06-22472835

Stuur een email en
plan je intakegesprek

Reviews bekijken?

Bij ervaringen staan meerdere verhalen van mensen die je zijn voor gegaan in coaching.

bottom of page